írta

Ezekben:Friss hírek

Mit üzennek a csillagok 2014-re, és mit üzen Kiss Balázs Kunó? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ezen a héten egy különleges interjút készítettünk Kiss Balázs Kunóval. A CSILLAGLESŐ könyvtől indultunk és elég messzire jutottunk…

Unio Mystica Kiadó: Szia Kunó! Először is köszönjük, hogy elfogadtad a meghívásunkat és vállaltad ezt az interjút. Engedd meg, hogy rögtön a közepébe vágjunk. Olvasóink egész decemberben azzal a kérdéssel ostromolták a kiadót, hogy akkor most valóban nem lesz Csillagleső 2014 könyv? Tudom, hogy korábban már bejelentetted ezt a weboldaladon, de mintha az emberek nem akarnák elhinni?

1525442_602281183173843_142780745_nKiss Balázs Kunó: Valóban és egészen biztosan nem lesz Csillagleső 2014 könyv. Volt egy időszak, amikor azt terveztem, hogy az üzenetek havonta elérhetőek legyenek letölthető formátumban, de végül ez a verzió sem született meg. Tudom, hogy sokan várták, és természetesen nagyon jól esett az érdeklődés és a sok visszajelzés, ennek ellenére így kellett lennie.

Unio Mystica Kiadó: A 2013-as könyv ajánlójában azt olvashattuk, hogy az egész évre szóló közös utazás során ?egyetlen napra sem engedi el a kezünket, mint a gondos szülő, aki gyermekét járni tanítja?. Ezek után sokan érezhetik úgy, hogy hirtelen elengedted a kezüket. Vagy úgy gondolod a tudatosság tekintetében már megtanultunk járni?

Kiss Balázs Kunó: Igen, valahogy így. Nehéz ezt szavakkal megfogalmaznom úgy, hogy ne lehessen félreérteni, de nagyjából arról van szó, hogy hatalmas változásokon mentem át az elmúlt évek során. (Persze, ki nem?) De ami egy-két évvel ezelőtt hatalmas lázba hozott, és őrült lelkesedéssel és beleéléssel végeztem, az mára átalakult bennem. Egy ilyen  dolog lett például a Csillagleső megírása is. Most inkább tovább, a még mélyebben lévő gyökerek felé szeretnék lehatolni, azt szeretném megosztani, ami a Csillagleső mögött van, hogy mindenki képes legyen ? képletesen szólva persze ? megírni a saját csillaglesőjét. S még inkább szeretném megmutatni mindezt a gyakorlatban.

Unio Mystica Kiadó: Akkor ha jól értem, tervezel saját könyvet, csak nem ebben a témában. Vagy már éppen írod is? Elöljáróban elárulsz nekünk róla pár szót?

Kiss Balázs Kunó: Erről tényleg nem szeretnék még mesélni, mert a tavalyi évet is úgy kezdtem, hogy könyvet szeretnék írni?:) Bennem volt a 2012 december 21-i ?láz?, hatalmas lelkesedés? majd elindultam egyfajta lejtőn, és egy egész világ, világkép omlott össze bennem. Aminek ma már nagyon örülök, mert most sokkal tisztábban látok mindent. Ez az egy év, 2013 üressége kellett ehhez. Persze, könnyen lehet, hogy a magam örömére írok még Csillaglesőt mondjuk 2015-re, ez is benne van a pakliban, de az teljesen más szövegezéssel és indíttatással fog elkészülni. Az új könyvemről pedig tényleg nem szeretnék beszélni, csak ha már biztosra mondható…

Unio Mystica Kiadó: Hmmm, ez nagyon titokzatosan hangzik, de kíváncsian várjuk. Addig is megosztanád velünk és az olvasókkal, mit ígérnek a csillagok, milyen energiákra, folyamatokra számíthatunk 2014-ben?

Kiss Balázs Kunó: Az idei év asztrológiai szempontból elég sok kihívást mutat számunka. De mielőtt belekezdenénk ennek taglalásába, előtte szeretnék egy nagyon fontos gondolatot kiemelni. A bolygók égi járásának megfigyelése, azaz a ?kint? világának értelmezése nem jóslás, nem arra ösztökél, hogy ELVÁRÁSOKKAL vagy FÉLELMEKKEL álljunk a jövő elé. Természetesen a jövő kutatását erre is fel lehet használni, de ez nem lehet célja az Önmagát megismerni vágyó embernek. Az ismert jövő elképzelése ugyanakkor elengedhetetlen a Földön való létezéshez. Ahol ezt el lehet ?rontani?, amikor maga az elképzelés nem nyitottsággal jön létre, hanem valamilyen elvárást támasztunk a holnap irányába.

Éppen ezért, olvasása közben nem szabad sem reményeket, elvárásokat, sem pedig félelmeket táplálni! A cél az Önismeret, hogy megismerjük milyen érzések és gondolatok bukkannak fel bennünk egy adott üzenet, szöveg vagy értelmezés olvasatakor. S ami felbukkan bennünk, olyanok vagyunk.

Hiszen ha valaki még nem rendelkezik magas szintű én-ismerettel, akkor egy-egy életesemény vagy konfliktus megértéséhez nagy segítség lehet, ha megpróbálunk egy másik nézőpontból rátekinteni. Így tehát a 2014-ről szóló írásokat lehet segítségképpen arra is használni, hogy mélyebb értelmet nyerjenek az életesemények. Ugyanakkor lehet elvárni dolgokat és akár félni is ? ez már az olvasó döntése.

* * *

2014A 2014 év első felét egy nagy kereszt alakú fényszög-együttes fogja jellemezni. A képen látható piros vonalakból álló négyzet ? és az átlóik alkotta kereszt ? az, amire figyelnünk kell és amit érdemes helyesen értelmeznünk. Ebben négy égitest fog aktív szerepet játszani, különböző üzenetekkel, és ezek a Mars (E), a Jupiter (F), az Uránusz (H) és a Plútó (8).

A Mars és az Uránusz szembenállása egyfajta párkapcsolati feszültségeket tükröz. A Mars a küzdelem és erőfeszítések szimbólumaként a mérleg (sárga) jegyben állva mutatja: a világ és az én között kialakult egyensúlyi helyzet nem fenntartható, mert az egyensúly megmozdul, mozdulnia kell. Azaz az eddig kialakított ? például emberek és társak közti ? kapcsolatok felborulnak. Miért? Mert a beragadt, drámával és elvárásokkal fenntartott helyzet kimozdul ? ami valójában egy áldás.

Ez a hétköznapok szintjén ugyanakkor hatalmas feszültségeket jelent! Ugyanis a megszokott emberi viszonyok elmozdulnak ? a langyos víz, az állóvíz felforr. A kommunikáció átalakul. Tehát, a megszokott módon már nem lehet elérni a másik embert, mert a közte és a közöttem fennálló kapcsolat kibillent.

De ennek valójában egy ÚJ egyensúlyi helyzetet kell teremtenie! Ilyen például a háromlábú kanapé esete ? amikor egy háromlábú kanapén ülve az ember a kezével, testével tartja a kanapét, hogy ne billegjen. Ez egy egyensúlyi helyzet, de látszik, hogy egy folyamatos erőfeszítésre van szükség az egyensúly fenntartásához. Ehhez a kanapéhoz tudnám leginkább hasonlítani a ma emberének párkapcsolatait, illetve családi és társadalmi kapcsolatait: folyamatosan fenn kell tartani, mert ha elengednénk, akkor roppant kényelmetlen lenne!

S akkor a Mars megérkezve ide a mérleg (sárga) jegybe, bizony kimozdítja ezt az állandósult helyzetet, és most már ? szerencsére ? nem lehet a konfliktusokat elkerülni! Aki eddig kivárásra játszott és halogatta az emberi kapcsolataiban a hiányzó negyedik láb okozta nehézség megélését, elodázta a problémákat, arra nehéz idők jönnek, hiszen nem húzhatja tovább. Valójában persze ez nem nehéz idő, hanem áldásos idő arra nézve, hogy kidobjuk a régi kanapénkat és beszerezzünk egy rendeset. Vagy ha tényleg fontos nekünk ez a kanapé, akkor LEHASALJUNK és megjavítsuk a hiányzó lábát.

Azaz TENNI kell a változásért, de ehhez először fel kell adni a KÉNYELMET! 2014 első felében nincs helye annak, hogy kényelmesen ücsörögjünk a megszokott energiákban. Ez nem azt jelenti, hogy nem pihenhetünk fizikai szinten, vagy nem töltődhetünk ? hanem ha eljön az ideje, érdemes elengedni a megszokást! Most nincsenek kompromisszumok! Fel kell számolni minden kompromisszumot, mert a háromlábú kanapé egy kompromisszum ? bármilyen nevetségesen is hangzik, valójában az ember legtöbbször ebben él. Csak mivel nagyon régóta ezt teszi, már fel sem tűnik számára.d5a82a29f64aeb6621fd06d09d39f8b0

A Mars-sal szemben elhelyezkedő Uránusz a kos (piros) jegyében pedig még egy hatalmas feszültséget is hozzátesz a fentiekhez: vagy totálisan felhagysz a régi mintákkal, vagy az energiáid önmagad ellen fordulnak. Azaz a tehetetlenségből fakadó düh és feszültség téged fog eltemetni, megmérgez, hacsak nem alakítod át teljesen.

Az Uránusz által közvetített hirtelen és felforgató hatások egyszerűen csak ki akarnak robbantani téged a megszokottból. Azaz érdemes felhagynod mindennel, ami megszokott és menekülésből teremtett kényelmi helyzet számodra. A bevezetőben utaltam a kihívásokra: ezeket értettem alatta. Tehát, az első félév fényszög kapcsolatai azt MUTATJÁK (nem elhozzák vagy hatnak!), hogy egy olyan időszak következik az életünkben, ami még az eddigieknél is felforgatóbb lesz.
De hát éppen ezt kértük ? úgy hiszem. Aki a megszokottat és a régi mintákat választja, egyre több kihívással fogja szembetalálni magát. Egyre több ellenállással. A Mars (ami egyben a kos uralkodó bolygója) üzeni: ha nem tudod az erőidet önmagad felemeléséhez használni, akkor azt a világból neked támadó és elnyomó erőnek fogod megélni.

Ha tehát az ország, a környezeted, a családod nehézségeit és küzdelmeit látod, akkor egyértelmű a válasz: benned nem akar semmi sem átalakulni, megmozdulni.

Véget ért az az időszak, amikor valaki majd önmagad helyett megment téged. Sem az angyalok, sem a földönkívüliek, sem a megváltók nem jöttek és nem jönnek le, hogy helyetted megváltsanak téged. Az úgynevezett ország-vezetők sem fognak neked segíteni ? ők is azzal vannak elfoglalva, hogy maguknak segítsenek. Nem fognak csak úgy neked sok-sok pénzt adni, nem fog senki sem az ötödik dimenzióba vinni. Neked, csakis neked egyedül kell tenned ÖNMAGADBAN azért, hogy átalakulj. A világ minden nehézsége és kihívása arra ösztönöz: engedd el a régi önmagadat! Ezt üzeni ez a képlet.

Ezért lehet azt mondani, hogy nehéz idők jönnek, mert az embereknek fel kell adniuk azt az elvárást, hogy majd mások megmentik őket. Fel kell adni a régi játszmákat és a régi megszokásokat. Ez bizony nehéz ? persze nem az, csak kényelmetlen.

Elengedted a kanapét, felborult a három lábán állva, és roppant módon kényelmetlen benne ülni! S ahogy ott ülsz, és azt várod, hogy valaki majd tartja helyetted, vagy valaki majd megszereli, azt veszed észre, hogy senki sem jön. Az angyalok sem csinálják meg helyetted a kanapédat.Vagy te szereled meg ? azaz változtatsz a hozzáállásodon ? vagy egész életedben a világot (társadat, embereket, társadalmat, államot, a bankokat, a pénzt) fogod hibáztatni, hogy neked milyen kényelmetlen az életed?

? netán felállsz, és saját kezedbe veszed a SAJÁT sorsod irányítását.

* * *

A másik nagy szembenállásról, a Plútó és a Jupiter kapcsolatáról készült írást itt találod:

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/a-vilagkep-halala/

Köszönjük a cikket és az interjút!

 

Tags: , ,

Az oldal használatához kérlek fogadd el a cookie-kat. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás