Kiss Balázs Kunó: Semmit és azt könnyedén

3.360 Ft

Egyszer tanítványai megkérdezték Lin-Csi apátot, a híres buddhista tanítót, hogy mit kell tennie annak, aki mielőbb szeretne megvilágosodni. A mester gondolkodás nélkül rávágta: „Semmit.” A tanítványok zavartan hallgattak, majd az egyikük végül megtörte a csendet: „De mester, hogyan kell semmit sem tenni a megvilágosodásért?” Erre Lin-Csi röviden tett pontot a kérdés végére: „Csakis könnyedén” – felelte.

Bár ezzel a gondolattal mindent megismert az, aki Önmagát keresi, mégis elképzelhetetlenül nehéznek tűnik ezt beintegrálni a XXI. századi európai ember életébe. Kiss Balázs Kunó ennek a rövid és velős tanításnak a gyakorlatba való átültetését mutatja meg az olvasónak. Hogyan lehet a munka, a család, a szerelmek és életcélok útvesztőjében úgy élni az életet, hogy mindeközben semmit sem tesz az ember. S ha mégis, akkor azt csakis könnyedén.

Az általánosan elterjedt spirituális és New Age-es tanítások tengerében az önmagát kereső, mély önismeretre, netán a megszabadulásra vágyó ember éppúgy illúziót épített magának, mint aki belefeledkezett a látható világ rabságába. Ennek az illúziónak egyszer szét kell pukkannia, mint egy szappanbuboréknak, és ez egyben a mindentől való megszabadulást is jelenti. S aki nem tud szabadulni az őt nyomasztó érzések, gondolatok, félelemek, vágyak és elvárások körforgásából, már mindent kipróbált és minden választ tud, ám mégsem találta meg azt, amit keres; annak egyetlen dolgot kell tennie, amit még nem:

Semmit. És azt könnyedén.

Készleten

5.00 / 5
Kategória:

Tetszett? Oszd meg barátaiddal!

pinterest google

A termék leírása

 • Teljes cím: Mester, mondd, mit tegyek? – Semmit és azt könnyedén
 • Írta: Kiss Balázs Kunó
 • Témakör: Ezotéria
 • Kiadó: UNIO MYSTICA Kiadó
 • Oldalszám: 224
 • ISBN:  978-615-5546-22-8
 • Méret: 145×200 mm
 • Megjelenés dátuma: 2017.05.23.
 • Kötés: Keménytáblás
5.00 / 5

reviews for Kiss Balázs Kunó: Semmit és azt könnyedén

 1. Haraszti Zsuzsanna (megerősített tulajdonos)

  Sziasztok!
  A könyv csodálatos, mindenkinek ajánlom! Meg is osztom néhány ismerősömmel akik nyitottak rá, ezért mostanában rendeltem még kettőt, amit 2 nap alatt meg is kaptam.

 2. Veres Péter (megerősített tulajdonos)

  Az iskolákba tenném kötelező olvasmányá. Hogy minél korábban hozzájussanak a fiatalok. Mert valójában titok nincsen. Köszönöm!

 3. Csörnök Éva (megerősített tulajdonos)

  Nagyon szeretem Kunó előadásait, könyveit és hanganyagait! Ez a könyv is szuper, mint az összes többi írása! Köszönöm!

 4. Pesti Andrea (megerősített tulajdonos)

  Annyira tetszenek a gondolatai, hogy eddig már kb. 5x hallgattam meg hangoskönyvként, úgyhogy igazi könyvformában is helye van a könyvespolcomon. “Must read” kategória. Egy kis “mankó” az élethez ?

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .